Két rendőr is árulta a tiltott doppingszereket

Öt gyanúsítottja van egy gyártó és terjesztő hálózat ellen folyó nyomozásnak, két rendőr is van köztük.

MN
2017. 09. 15. 7:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség folytat eljárást egy tiltott teljesítményfokozó, vagyis doppingszerek kereskedelmével foglalkozó hálózat több tagjával szemben. Az ügynek eddig öt gyanúsítottja van, köztük két rendőr, akik a gyanú szerint a tiltott szereket árulták – közölte az ügyészség. A szereket az egyik civil gyanúsított állította elő.

A doppingszerekkel kapcsolatban a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon is folyik párhuzamosan egy nyomozás, amelyben a nyomozók szintén több gyanúsítottat hallgattak már ki, köztük a hálózat vezetőjét. A párhuzamos nyomozás oka, hogy az ügy rendőr gyanúsítottjaival szemben a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek van hatásköre eljárni.

A nyomozó ügyészek a rendőrökkel együttműködve a napokban közös akciót hajtottak végre. Több helyszínen is házkutatást tartottak, és bizonyítékokat foglaltak le. Az ügyészség az egyik rendőr, illetve az egyik civil gyanúsított esetében indítványozta az előzetes letartóztatást, a bíróság pedig el is rendelte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.