Sokkoló gyermekbántalmazási ügy Pápán

A nevelőapa megkötözte, kínozta, ágy alá rakta az egy évnél alig idősebb kisgyereket.

MN
2017. 09. 25. 12:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három év négy hónap börtönbüntetést kapott az a férfi, aki a Pápai Járásbíróság ítélete alapján sorozatosan bántalmazta egyik nevelt gyermekét, élettársát pedig, a kicsi édesanyját, három évre felfüggesztett két év szabadságvesztéssel sújtották – írja a Veol.hu. A cikk szerint a 39 éves G. Róbert 2012 végén házasodott össze az asszonnyal, akinek akkor már több gyereke is volt. Egyikük, aki alighogy elmúlt egyéves, 2013. januárban magára öntötte a forró levest. Az akkor első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett gyerek megpróbáltatásai viszont csak ez után kezdődtek, mivel a vádlott nem tudta elviselni, hogy más az apja.

A bíróság ítélete alapján 2013. februártól szeptemberig (amikor látogatást tettek a gyermekjóléti szolgálat munkatársai a családnál, s szembesültek a történtekkel) tartott a gyerek kálváriája. A Veol.hu beszámolója szerint a nevelőapja a matrac alá fektette az egyéves gyereket, máskor a kezét a rácshoz kötözte úgy, hogy a fiúcska nem tudott leülni, de volt, hogy hasra fektette, majd a kezeit és lábait összekötözte, sőt, főtt ételt is csak a többiek ehettek. Ellenkezés esetén ujjaival összeszorította a kisfiú arcát, ami elkékült.

Egy esetben fordítva adta fel rá a pulóvert, majd a csuklyánál fogva felakasztotta a síró gyereket az emeletes ágy felső tartólécére. De a legkegyetlenebb mégis akkor volt, amikor a kiságy egyik rácsát kivette, majd a többi közé beszorította a kicsi fejét, akinek ettől bevérzett a füle.

Az élettársat, a gyerekek anyját kiskorú veszélyeztetése miatt három évre felfüggesztett két év szabadságvesztéssel sújtották. Ő ugyanis nem tett semmit a bántalmazások ellen, sokszor inkább átment a másik szobába. A pártól átmenetileg több gyereket elvettek.

Az ügy részleteivel kapcsolatban megkerestük Pápa városának család- és gyermekjóléti központját, ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.