Százezrekbe került két mosoly és pár pohár pezsgő a Belvárosban

Külföldiek tucatjait verhették át a József Nádor téri bárban, amit az idegenforgalmi oldalak is feketelistán említenek.

MN
2017. 09. 22. 11:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Módszeresen, bűnszövetkezetben csapta be a turistákat egy V. kerületi, József Nádor téri pub személyzete, a bárt a rendőrség csütörtök éjszaka záratta be egy váratlan razzia keretében.

Az akció során tetten is érték az alkalmazottakat, akik két japán turistától két üveg pezsgő és két rövid ital fejében 170 ezer forintot gomboltak le – és el is kísérték egy közeli ATM-hez a rémült külföldieket.

Mint a BRFK nyomozói kiderítették, a pub már másfél éve utazik pénzes és megtéveszthető turistákra: legalább 13 sértettet csaptak be, és mintegy egymillió forintos kárt okozhattak.

A módszer szinte mindig ugyanaz volt: két csinos, huszonéves nő születésnapi ünnepség vagy csak buli ürügyén szórakozni hívta az utcán megismert turistákat: együtt beültek és iszogattak a József Nádor téri pubban – majd érkezett a horribilis összegű számla, néha 150 ezer forintba is került két feles, egy pohár pezsgő és egy narancslé.

Sikerült azonosítanunk a rendőrségi közleményben konkrétan nem említett bárt. A pubot működtető cég 2015 augusztusában indult, és egy kétfős családi vállalkozás működteti, tehát szinte az alapítás óta lehúzással foglalkoznak. A hely nevére keresve kizárólag negatív bejegyzéseket és figyelmeztetéseket dob ki a Google:  „csalók!”, „ne menj oda!” –figyelmeztetik az óvatlanokat a már pórul járt vendégek.

A több tucat hozzászólás alapján volt olyan sértett is, akitől közel 300 ezer forintot vettek el, csupán hatkörnyi fogyasztás után.

Az akció keretében a belvárosi rendőrök négy személyt (a tulajdonost és három alkalmazottat) fogtak el, majd az V. kerületi rendőr-kapitányságára vitték őket – a bár személyzetének csalás és más bűncselekmények miatt kell majd felelnie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.