Vádat emeltek a kutyáit láncra verő és éheztető férfi ellen

Fél éven át láncra kötve tartott legalább 25 kutyát rendkívül rossz körülmények közt.

MN
2017. 09. 26. 6:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állatkínzás miatt emelt vádat egy 35 éves férfi ellen a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség. A vádlott a lajosmizsei tanyáján 2015 júliusa és 2016 januárja között, fél éven át láncra kötve tartott legalább 25 kutyát rendkívül rossz körülmények közt: az állatokkal nem foglalkozott, két méter hosszú láncon tartotta őket kikötve, egymástól elkülönítve, mozgásigényüket nem elégítette ki. A kutyák nyakáról a nyakörveket nem vette le, azok egyes állatok nyakába is kezdtek belenőni.

Az ügyészség közleménye szerint a vádlott csak ritkán, alkalmanként jelent meg a tanyán, így az állatok megfelelő etetéséről és itatásáról sem gondoskodott. Ugyancsak nem gondoskodott az állatok orvosi ellátásáról, ápolásáról, oltásairól sem. Ráadásul az állatoknak búvóhelyük sem volt, így az időjárás viszontagságai elől nem tudtak zárt helyre elbújni.

A kutyák állapotát, éhezését és szomjazását mások észlelték, majd állatvédő szervezetek jártak rendszeresen a tanyára, hogy etessék és itassák az ebeket. A vádlottat a hatóságok többször felszólították, hogy változtasson a bánásmódon, de a férfi erre nem volt hajlandó, sem a polgármesteri hivatallal, sem az állatvédő szervezettel nem vette fel a kapcsolatot. Végül egy állatvédő szervezet munkatársai 2016. január 21-én a tanyán lévő kutyákat elszállították.

A szabadlábon védekező vádlottat az ügyészség több állatnak különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntettével vádolja. Az eljárást a Kecskeméti Járásbíróság folytatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.