A börtönből küldött fenyegető videót egy rab

A Facebookon szidta az ellátást, egy haragosát pedig életveszélyesen megfenyegette egy sopronkőhidai fogvatartott.

MN
2017. 10. 19. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A börtönkosztra, a patkányokra panaszkodott Facebook-bejegyzéseiben egy Sopronkőhidán fogva tartott elítélt, máskor pedig azzal dicsekedett, hogy olyan jó zárkája van, hogy a kint élők is megirigyelnék.

A kigyúrt férfi videókat és fotókat is feltöltött a közösségi oldalra, pedig rabok nem tarthatnak mobiltelefont maguknál, ezt elvileg a rendszeres zárkaellenőrzésekkel is próbálják kiszűrni a fegyőrök.

Az ügyről a Blikk írt elsőként. A lap úgy tudja, a fogva tartott férfi 12 éves fegyházbüntetését tölti a sajtóban csak pécsi kézigránátos ügyként elhíresült támadásban való részvétel miatt, amelyben két ember vesztette életét 2008-ban.

A Facebook-posztok legijesztőbb darabja az a videó, amelyben az elítélt egy ismerősét fenyegeti meg halálosan, és több millió forintot követel tőle vissza. A trágár, csak 18 éven felüliek számára ajánlott üzenetet a férfi jelenleg is aktív, bár egy ideje nem frissülő oldalán lehet megnézni.

A lap megkereste a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát is: a BVOP szóvivője szerint az elítélt profilját a létrehozást követő néhány órán belül észrevették, és „megtették a szükséges lépéseket”. Az országos parancsnokság egyúttal belső vizsgálatot is indított az ügyben, hogy kiderítsék, az ellenőrzések ellenére miként juthatott mobilhoz a rab.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.