Czeglédy Csaba alkalmazottai is előzetesbe kerülhetnek

Ha a Csongrád megyei ügyészségen múlik, akkor ez következik.

MN
2017. 10. 11. 8:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kemma.hu azt írja szerdai cikkében, hogy Czeglédy Csaba által vezetett Humán Operátor Zrt. három alkalmazottjának előzetes letartóztatását kezdeményezte a a Csongrád Megyei Főügyészség. A gyanú szerint közvetlenül a volt szombathelyi önkormányzati képviselő (Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt) utasításai szerint látták el feladatukat, és vettek részt a bűnszervezet tevékenységében.

A vádhatóság azt is kezdeményezte, hogy hét, június 13-án őrizetbe vett gyanúsított, így köztük Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását további két hónappal hosszabbítsa meg a bíróság – közölte Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője. Czeglédy egyébként ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2016 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. Céljuk az volt, hogy a bűnszervezet élén álló és a Humán Operátor Zrt.-hez köthető személyek, az azt követő szinten lévő közvetítő cégek, illetőleg a céghálózat alján levő és strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével a diákmunka-közvetítés után járó közterhek megfizetését elkerüljék. A gyanú szerint a bűnszervezet csaknem 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy az iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.