„Éppen pornót nézek”: fiatal fiúkat zaklatott a Mária Rádió riportere

A 22 éves férfi interjú ürügyén kereste a sokszor gyermekkorú áldozatokat, akiknek meztelen képet is küldött.

MN
2017. 10. 18. 9:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több gyermek- és fiatalkorú fiút is szexuálisan zaklatott a Mária Rádió egyik, azóta már kirúgott önkéntes riportere – írja a Bors.

A 22 éves ceglédi férfi a rádió helyi stúdiójában dolgozott, áldozatai többségét azzal az ürüggyel kereste meg, hogy interjút szeretne kérni tőlük. Később aztán kiderült, hogy nem csak beszélgetni akar: szexuális aktusról készült képekkel és perverz üzenetekkel bombázta őket.

„A 16 éves fiamat kereste meg a fiatal férfi, hogy interjút szeretne vele készíteni, mert részt vett egy városi versenyen. Azonban nagyon hamar bizalmas hangnemre váltott: »Jó barátok leszünk.« Először csak furcsa volt a fiamnak, de már ekkor szólt nekem. Aztán már szóba sem került az interjú, hanem megírta például, hogy egyedül van otthon, és éppen pornót néz” – mesélte az ügyben érintett egyik fiatal édesapja a Ceglédi Panorámának.

A fiú az iskolában is elmondta a dolgot a társainak. Így derült ki: csak az ő osztályában nyolc-tíz fiú hasonlóan érintett, mindannyian sportolók vagy a helyi kulturális élet résztvevői.

A ceglédi lap a beszámolója szerint néhány nap múlva még több áldozat akadt, köztük egy 13 éves is, akinek a perverz rádiós pornográf képeket küldött magáról. A Ceglédi Panoráma úgy tudja, a férfi rádiós kollégáit is zaklatta, két munkatársához is hozzásimult, fogdosta őket.

A Bors kérdésére a Mária Rádió elismerte: egyik volt önkéntesük ellen valóban rendőrségi nyomozás folyik. A katolikus csatornánál azt is hangsúlyozták, hogy az illető már nem tagja a rádió közösségének. „Amikor felmerült a gyanú, hogy a rádió szellemiségével nem összeegyeztethető tartalmakat oszt meg interneten, azonnali hatállyal elküldtük” – válaszoltak a bulvárlap megkeresésére.

Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz, a részletekről a későbbiekre ígérnek tájékoztatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.