Eszméleténél lehetett a baleset után a veronai tragédia sofőrje

Az olasz rendőrségi jegyzőkönyv szerint „a kétségbeeséstől rettegve” találtak a férfira a járőrök.

MN
2017. 10. 27. 8:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eszméleténél volt a veronai buszbaleset sofőrje, V. János a januári tragédia után – állítja a Bors a 17 halálos áldozatot követelő szerencsétlenségről készült olasz rendőrségi jegyzőkönyv alapján. 

Ebből többek közt az derül ki: „a kétségbeeséstől rettegve” találtak a férfira a járőrök. Az öntudatánál lévő sofőrt – aki a rendőröknek nem tudta megmondani, hogy ki ő – az első mentőautó érkezésekor ellátták. 

A lap megszólaltatta az egyik elhunyt kisfiú édesanyját, Sipos Szilviát, aki arról beszélt: számos tisztázatlan kérdés van még a baleset kapcsán. Például az, hogy a sofőr a mentés alatt az út szélén állt, és nem fedeztek fel rajta égési sérüléseket, míg ehhez képest korábban arról szóltak a hírek, hogy őt is azonosítani kellett.

„Nem derült ki, miért vállalt el egy tizenhat órás buszutat a gyerekekkel, ha tudta magáról, hogy súlyos alvási zavarral küszködik. Azt sem értjük, miért nem mond semmit, miért nem nyilvánít részvétet. Ahogy a busztársaság képviselői sem nyilvánítottak, még azok után sem, hogy kiderült: a járműben volt egy 370 literes pót-üzemanyagtartály meg a megengedetten túl plusz öt ülés” – nyilatkozta Sipos Szilvia. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.