Három rabló vert járókelőket a Nyugati mellett

A két 17 éves balajti fiú és idősebb társuk a földön rugdosta az egyik áldozatot.

MN
2017. 10. 18. 6:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csoportosan elkövetett rablás miatt kell felelnie két fiatalkorú gyanúsítottnak és egy 29 éves, román állampolgárságú férfinak, mert a gyanú szerint október 10-én megvertek és kiraboltak két járókelőt Budapesten.

A sértettek egy belvárosi szórakozóhelyről sétáltak a Nyugati pályaudvar felé, amikor a társaság rájuk rontott: az egyik férfit fellökték, majd a földön is ütötték-rúgták. Barátja próbált a védelmére kelni, de őt is megverték, és a mobilját követelték tőle. Mivel a férfi nem adta át a telefont, a rablók erőszakkal elvették tőle, és földön fekvő társát is kifosztva elmenekültek a helyszínről.

A rendőrség a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosította a lehetséges elkövetőket, október 13-án pedig körözést adott ki ellenük: a trió egyik tagját végül hétfőn Dunakeszin fogták el a rendőrök egy közúti ellenőrzés során – a két másik gyanúsítottat pedig még aznap egy budafoki ingatlanban megtalálták.

A hármas a kihallgatás után őrizetbe került, a rendőrség indítványozta előzetes letartóztatásukat is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.