Lebuktak a roma holokauszt-kárpótlási csalók

Három embert vett őrizetbe a rendőrség, akik a regisztrációért pénzt kértek.

MN
2017. 10. 14. 8:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három embert, két férfit és egy nőt állítottak elő a rendőrök pénteken Nógrád megyéből, akik eddig több mint 140 ember károsítottak meg kárpótlást ígérve. Egyikük előzetes letartóztatását kezdeményezik – tájékoztatta a RomNetet a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás adatai szerint egy 66 éves férfi ez év október 1-jét megelőző időszakban azzal bízta meg a 31 éves nőt és annak 51 éves édesapját, hogy Endrefalván több idős embert keressenek fel azzal az ígérettel, hogy az 1940 előtt születetteket, valamint a Don-kanyarban elhunyt áldozatok hozzátartozóit 300 és 500 ezer forint közötti kárpótlási összeghez juttatják ez év karácsonyáig. A gyanúsítottak az összeg kifizetési feltételeként szabták meg, hogy a sértettek a személyi adataikat közöljék és az általuk megadott bankszámlaszámra egy összeget fizessenek be.

A rendőrség üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a három gyanúsított ellen.

A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány – amely korábban több holokauszt-kárpótlási programot is koordinált – vezetője határozottan kijelentette, semmilyen új roma holokauszt-kárpótlás nem indult el. Továbbá nem nyitottak új alapot a roma holokauszt-kárpótlásra se Svájcban, se Ausztriában, se Németországban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.