Még nem tisztázta a rugdosási ügyet Cserdi polgármestere

Felvétel nincs a támadásról, Bogdán László polgármestert pedig hiába kérdezték újságírók az állítólagos incidensről.

MN
2017. 10. 24. 7:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leköpték, megütötték és el akarták gázolni Cserdi polgármesterét – legalábbis erről szólnak napok óta a hírek. Az ügynek különös aktualitás adott az, hogy Bogdán László nem sokkal korábban jelentette be, hogy ő szívesen látná azokat a menekülteket, akiket – helyi viták, botrányok miatt – végül nem fogadtak Őcsényben.

A történtek kapcsán azonban egyre több a kétség és kérdés, Bogdán László pedig nem segít tisztázni az esetet, ígérete ellenére sem nyilatkozik, írja a Népszava.

A lap emlékeztet, az ügy akkor került nyilvánosságra, amikor a Hír TV portrét készített a polgármesterről. A műsor szerkesztője, Péterfi Judit ugyanis az egyik közösségi oldalon – még a riportfilm leadása előtt – azt írta, hogy Bogdánt egy fórum után a közönség néhány tagja szidalmazta, leköpte, megrugdalta, és el akarták gázolni. Ezt olvasva a Népszava megkereste Bogdánt, hogy mondja el, pontosan mi történt, ám ő kérte, hogy előbb hadd menjen le a film, abból minden kiderül, utána nyilatkozik. A film lement, abban Bogdán elmondta, hogy bántalmazták, azonban a bűncselekmény elkövetőit, helyet, idejét nem árulta el. A film után újra kereték a laptól a polgármestert, ám ő – a Népszava állítása szerint – nem vette fel a telefont.

Az eset kapcsán az Indexnek nyilatkozott Horváth Aladár, a Roma Parlament Egyesület elnöke, s elmondta, hogy Bogdán szeptember 25-én náluk tartott fórumot, ám a budapesti rendezvényt követően nem történt atrocitás, a fórum szervezői kísérték ki a taxiig Bogdán Lászlót, már csak ezért sem érhette őt támadás.

Az egyesület elnökének szavait a fórum közönségéből többen – név nélkül, de – megerősítették. Horváth hozzátette, hogy ha a cserdi polgármester nem tisztázza a nyilatkozatában elmondottakat, akkor feljelentik, mert szavai sértik a fórum és a rajta megjelentek jó hírét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.