Meghosszabbították Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását

A bűnismétlés, az eljárás meghiúsítása és a szökés, elrejtőzés veszélye miatt döntöttek így.

MN
2017. 10. 13. 10:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szanka Ferenc elmondta, hogy Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. A bíróság a bűnismétlés, az eljárás meghiúsítása és a szökés, elrejtőzés veszélye miatt hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását – írja az MTI.

A Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2016 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka közvetítéssel foglalkozott. Céljuk a gyanú szerint az volt, hogy a bűnszervezet élén álló, a Humán Operátor Zrt.-hez köthető emberek, a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével a diákmunka-közvetítés után járó közterhek megfizetését elkerüljék. A gyanú szerint ezzel csaknem 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Szerdán a Kemma.hu azt írta, hogy Czeglédy Csaba által vezetett Humán Operátor Zrt. három alkalmazottjának előzetes letartóztatását kezdeményezte a Csongrád Megyei Főügyészség. A gyanú szerint közvetlenül a volt szombathelyi önkormányzati képviselő (Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt) utasításai szerint látták el feladatukat, és vettek részt a bűnszervezet tevékenységében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.