Nemi erőszak a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban

A 17 éves áldozatot pszichiátriai kórházba szállították, az egyik elkövetőnek volt már hasonló ügye.

MN
2017. 10. 11. 8:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megerőszakolt két fiatalkorú fiú egy korukbeli lányt október 4-én a II. kerületi Hűvösvölgyi Gyermekotthonban – írta szerdán a Bors. A 16, illetve 17 éves fiúk a 17 esztendős lánnyal egyaránt az intézmény lakói voltak. A rendőrség közölte: az ügyben a BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztálya folytat büntetőeljárást két fiatalkorú elkövetővel szemben szexuális erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt, akiket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

A Hűvösvölgyi Gyermekotthon a Bolyai Gyermekotthoni Központ egyik szakmai alegysége, honlapján az áll, hogy 1929 óta működik itt gyermekvédelmi intézet. A gyámhivatal – gyermekvédelmi gyám kijelölése mellett – ideiglenesen vagy nevelés céljából helyezi itt el a gyermekeket háromtól egészen tizennyolc éves korig. Ebben az esetben egyébként a szülői felügyeleti jogot felfüggesztik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.