Születésnapján ölte meg apját a részeg kamasz

A legszomorúbb születésnapot Edelényben tartották, tortavágó késsel szúrta le apját a 16 éves fiú.

MN
2017. 10. 11. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halált okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy 16 éves edelényi fiú ellen, aki 2016 novemberében, egy családi összejövetelen megkéselte apját.

Az áldozat külön élt családjától, és csak fia születésnapjára látogatott vissza: tortát is hozott, hogy szépen ünnepeljék meg az eseményt. Apa és fia előbb egy kocsmában ittak, majd hazatérve felvágták a tortát.

A konfliktus ekkor robbant ki: mindketten másfajta zenét szeretettek volna hallgatni, ezen pedig annyira összevesztek, hogy az apa megütötte fiát. Az ittas, a bántalmazástól feldühödő kamasz pedig visszatámadt: ököllel ütötte földre kerülő apja fejét, majd az asztalról felkapott tortavágó késsel combon szúrta a férfit. Ezután kirohant a házból, a kést a garázs tetejére dobta – csak akkor jött vissza, amikor kiderült, hogy a szúrás verőeret ért.

A rémült fiú már segíteni próbált, egy övvel szorította el a vérző combot, és miközben anyja a mentőket hívta, ő mesterséges lélegeztetéssel próbálta életben tartani apját. Hiába, az erősen kivérzett áldozaton már a mentők sem tudtak segíteni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kér a késelő kamaszra. A fiú a nyomozás ideje alatt lakhelyelhagyási tilalom alatt állt, jelenleg szabadlábon védekezhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.