Teréz körúti robbantás: tényleg a gyanúsított írta a zsaroló levelet?

P. László védője egyetlen betűre hivatkozik, amikor megkérdőjelezi a levél hitelességét.

MN
2017. 10. 09. 4:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon sok múlhat egyetlen betűn a tavaly szeptember 24-i, Teréz körúti robbantás ügyében: ha ugyanis igaz, amit a gyanúsított, P. László védője állít, akkor nem áll meg a terrorcselekmény előkészületének vádja. Szikinger István a Blikknek azt mondta: nem tartja kizártnak, hogy valaki más is használhatta a védence számítógépét, amelyről az állítólagos zsaroló levelet írták. 

Az ügyvéd azt mondta: kiderült, hogy egy olyan szó is szerepel a levélben, amelyet P. László soha nem használ, illetve az írásban egy helyesírási hiba is van, amire épp a gyanúsított hívta fel mindenki figyelmét. „Aki azonban ilyet észrevesz, nem hiszem, hogy maga vétette a hibát” – vélekedett Szi­kinger István. A Blikk információja szerint a szó a „szög” volt, amely az e-mailben „szeg” formában van írva, de P. László mindig szögnek ejtette.

A Teréz körúti robbantás ügyében a nyomozás már a vád előkészítésénél, illetve az úgynevezett iratismertetésnél tart. A Központi Nyomozó Főügyészség P. Lászlót gyanúsítja azzal, hogy házi készítésű, repeszekkel kiegészített bombájával két rendőrt súlyosan, illetve életveszélyesen megsebesített. A vád várhatóan előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérlete, illetve terrorcselekmény előkészülete lesz.

Utóbbit az alapozza meg, hogy P. a merénylet másnapján álnéven e-mailt küldött a Belügyminisztériumnak, pontosan leírva, hogy milyen pokolgéppel robbantott. Laptopja merevlemezén találták meg a nyomozás során azt a másik, el nem küldött levelet, amelyben egymillió eurót akart követelni a minisztériumtól, hogy ne kövessen el további merényleteket. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.