Az iskola igazgatója szerint magánügy, ha egy tanár gyereket molesztál

A békési szakképző iskola vezetője nem függesztette fel a tanárt, pedig a rendőrség már nyáron büntetőlejárást indított ellene.

MN
2017. 11. 21. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez magánügy, semmi köze nem volt az iskolához” – mondta a Zoom.hu-nak annak a békési szakképző iskolának az igazgatója, aki annak ellenére sem függesztette fel az egyik tanárt, hogy a rendőrség idén nyáron kiskorú veszélyeztetése és gyermekpornográfia miatt indított ellene büntetőlejárást.

Duna TV Kékfény című műsora számolt be arról, hogy külföldre akarta csempészni tizenegy éves diákját egy békési tanár, de a repülőtéren lebuktak. Az eset két hete történt, gyorsított eljárásban már el is ítélték a tanárt.

A Zoom.hu úgy tudja, a rendőrök először e-mailben tájékoztatták a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola igazgatóját arról, hogy gyanúsítottként hallgatták ki az intézmény egyik tanárát, de mivel az igazgató nem reagált, a rendőrök többször személyesen is felkeresték Szlota Józsefet, az intézmény vezetőjét.

Az igazgató ezzel szemben a Zoom.hu-nak azt állította, senki nem hívta fel a figyelmét arra, hogy Sz. Zoltán ellen büntetőeljárás folyik, szerinte a szülőktől és a diákoktól sem érkezett panasz.

Szlota a portálnak arról beszélt, hogy az első levelet szeptember 19-én kapta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságtól, amelyben közölték, hogy a tanárt kihallgatták. „Gondoltam, pár nap múlva majd érkezik egy rendőrségi jegyzőkönyv is” – tette hozzá az igazgató. Szerinte ugyanis a rendőrség leveléből nem derült ki, hogy a pedagógusát igen súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják.

Állítása szerint mégis ügyvédhez fordult, és Sz. Zoltánt is meghallgatta. A tanár azt állította, hogy különböző vállalkozásai vannak, és „magánéleti okból valaki tönkre akarja tenni.”

Az igazgató azt mondta, hogy belső vizsgálat nem is indult az iskolában, mert szerinte ez kizárólag magánügy volt. A férfi ugyanis az egyik szakkörén ismerte meg a kisfiút, és ott került vele közelebbi kapcsolatba.

Sz. Zoltán informatikát és robotikát tanított a fent említett iskolában. Emellett általános iskolás gyerekeknek is tartott szakkört a helyi művelődési házban, ekkor ismerkedett meg a 11 éves fiúval. A tanár szexuális tartalmú üzeneteket küldött áldozatának. A férfi nyáron bukott le, amikor a gyermek szülei felfedezték az üzeneteket. A tanár Londonban akart új életet kezdeni a gyerekkel, mert Magyarországon már nyomozás indult a viszonyuk miatt.

A 32 éves pedagógus embercsempészésért, családi jogállás megsértésének vétségéért és okirat-hamisításért egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A kisfiúval szemben elkövetett egyéb bűncselekményeket még vizsgálják a rendőrök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.