Felfüggesztettre ítélték a diákokat bántalmazó somogyi tanárt

A döntés már az elsőfokú eljárásban jogerőssé vált.

MTI
2017. 11. 21. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarr József bíró több mint húsz tanúvallomás, feljegyzések, iskolai jegyzőkönyvek, továbbá a férfi részbeni beismerő vallomása alapján találta bizonyítottnak, hogy a napközis és testnevelő tanár 2014 és 2016 között több mint egy tucatszor alkalmazott erőszakot hat, köztük több sajátos nevelési igényű, értelmileg enyhe fokban akadályozott diák sérelmére.

A tettlegességre el nem készített házi feladat, testnevelésórai gyakorlat el nem végzése, órai beszélgetés, hangoskodás, ablakhoz rúgott gumilabda, ablakkerethez tartozó léc rongálásának gyanúja és dohányzás szolgáltatott okot. A tanár emiatt falhoz, szekrényhez, bordásfalhoz lökte vagy szorította, tenyérrel arcon, tarkón ütötte a vétkest. Előfordult, hogy diákot munkafüzettel ütlegelt, bokán rúgott, bottal ütött meg.

A bíróság közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazásban és könnyű testi sértésben találta bűnösnek. A büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként vette figyelembe a büntetlen előéletét, részbeni beismerő vallomását és megbánását, iskolai rendezvények szervezésében, pályázatok készítésében elért eredményeit. Súlyosító körülmény volt ugyanakkor a többszörös bűnhalmazat, az elhúzódó elkövetés idő, a foglalkozásával összefüggő etikai normák sorozatos megsértése.

A döntés ellen sem az ügyész, sem a vádlott nem fellebbezett, így az már az elsőfokú eljárásban jogerőssé vált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.