Harckocsiaknát találtak az óvodában, tízemeleteseket ürítettek ki a XI. kerületben

Favágás közben bukkantak rá.

MTI
2017. 11. 01. 10:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiürítenek két tízemeletes lakóházat a főváros XI. kerületében, a környező utcákat pedig lezárják, mert egy harckocsiaknát találtak fakivágási munkák közben – közölte a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a Bogdánfy út–Bogdánfy utca–Irinyi József utca által határolt területen lévő épületeket érinti a zárás.

Az aknát a Lágymányosi Óvoda udvarán találták még kedd délután, a robbanótestet az éjszaka folyamán rendőrök őrizték.

A lakóházak kiürítése után a tűzszerészek a megfelelő óvintézkedések mellett kezdik meg az akna kiemelését – közölte a minisztérium.

Frissítés: Kiemelték és elszállították az aknát a tűzszerészek, a kiürített házak lakói visszatérhettek otthonukba - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóosztálya szerda délután az MTI-vel. 130 lakó térhetett vissza otthonába.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.