Jelentkezzen, ha jegyautomata nyelte el pénzét a Nagyvárad téren!

Több héten át ragasztgatták le csalók a BKK-automaták pénzkiadó nyílását. A rendőrség most a sértetteket keresi.

Koncz Tamás
2017. 11. 16. 7:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogták a józsefvárosi rendőrök azt a három fiatal férfit, akik a gyanú szerint október 3. és 26. között rendszeresen leragasztották a Nagyvárad téri jegyautomaták pénzkiadó nyílását, majd a fennakadt pénzt elfogták.

A BRFK a gyanúsítottak megtalálása után most a sértetteket is keresi: kérik, hogy aki a fent jelzett időszakban pénzt veszített a leragasztott Nagyvárad téri automaták miatt, az tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” számán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

A BKK-s automaták megbuherálása régi probléma, az utasok már 2015-ben is jelezték, hogy csalók rendszeresen beragasztják az automaták kiadó nyílását. Ha lassan is, de a BKK reagált a helyzetre – és hamarosan 2,5 milliárd forintból alakíttatják át a berendezéseket úgy, hogy azokat már ne lehessen eldugaszolni.

Az automaták átépítésével viszont azt a T-Systemst bízzák meg, ami korábban látványosan felsült a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) e-jegyrendszerének fejlesztésével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.