Kuka mellett hagyta újszülött gyermekét

Harminc babamentő inkubátor is van, ahol az anya jogi következmények nélkül otthagyhatja a csecsemőt.

MN
2017. 11. 21. 7:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döbbenetes eset történt Nyíregyházán vasárnap, melyről már korábban is beszámoltunk. Ugyan Magyarországon harminc babamentő inkubátor is rendelkezésre áll, ahol az anya jogi következmények nélkül otthagyhatja az újszülöttet, akit aztán mások örökbe fogadhatnak, valaki nem élt ezzel a lehetőséggel.

Akik rátaláltak a halott újszülöttre a Mező utcai konténer mellett, először azt hitték, játékbaba, csak utána vették észre a köldökzsinórt. Nem csoda, hogy a rendőrök megérkezését is közel sokkos állapotban várták. A Blikk információi szerint ugyanezen a napon a szülészetről távozott egy kamasz lány, ám azt, hogy van-e összefüggés, nem sikerült kideríteniük, így az sem tudható, hogy a pici élve született-e. „Döbbenet, hogyan tehet ilyet egy nő!” – mondta az a nő, aki gyerekeivel fedezte fel az élettelen testet.

A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja az esetet, gyanúsított egyelőre nincs az ügyben.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.