Nyugdíjasotthonokat fosztogató bűnözőket fogtak el Komáromban

A szlovák gyanúsítottak legalább három helyről loptak jelentős mennyiségű készpénzt.

MN
2017. 11. 29. 6:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A komáromi Duna-hídnál tartóztatták fel a rendőrök hétfőn este azt a három szlovák állampolgárt, aki a gyanú szerint Pannonhalmán betört egy nyugdíjasházba, illetve korábban Békéscsabán és Kondoroson is elkövetett hasonló bűncselekményeket – közölte honlapján a rendőrség. A gyanúsítottaknál csaknem kétmillió forintnyi készpénzt találtak. A 42 éves M. Josefet, a 38 éves K. Alexandert és a 28 éves B. Luciát bűnügyi őrizetbe vették.

A gyanúsítottak Békéscsabán augusztus 24-ről 25-re virradó éjjel törtek be egy idősotthonba, és elvitték a falra szerelt bútorszéfet a benne tartott pénzzel. Egy héttel később, augusztus 31-én éjjel Kondoroson egy gondozási központból loptak el két lemezkazettát és egy széfet, amelyben szintén volt pénz.

A Békés megyei nyomozók elemezték az országban történt hasonló lopások adatait, és összevetették a Békéscsabán, illetve Kondoroson rögzített nyomokkal. Így került a látókörükbe egy szlovák férfi, aki nevet változtatott. A nyomozók őt, valamint két társát 2017. november 27-én 20 óra 30 perc körül fogták el Komáromban, amikor épp Szlovákiába tartottak a kétmillió forinttal, amelyet a gyanú szerint a pannonhalmi nyugdíjasházból loptak el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.