Rendőröket vertek a kutasi romanapon: börtön lett a vége

Öten támadtak egyenruhásokra a Somogy megyei településen. Az ítélet nem jogerős.

MN
2017. 11. 30. 17:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elítélte a Nagyatádi Járásbíróság csütörtökön azokat, akik rendőrökre támadtak szeptemberben a Somogy megyei Kutas településen – tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Vadócz Attila elmondta: a bíróság az öt embert szerepüktől függően hivatalos személy elleni erőszakban, testi sértésben és zaklatásban találta bűnösnek, amelyért 2 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetést, 2 év, 1 év 10 hónap és 1 év 7 hónap felfüggesztett szabadságvesztést, továbbá 120 óra közérdekű munkát szabott ki. Az ítélet csak az egyik, felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtott vádlott esetében vált jogerőssé, az ügy a többieket érintő fellebbezések okán a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Az eset szeptember 2-án egy romanapon történt. Az egyik vádlottal szemben közterületi vizelés miatt rendőrök intézkedtek, akiket ezért a vádlott testvére szidalmazott. Az ittas testvérpár ezután a rendőrökre támadt, többször ököllel megütötte őket. A helyszínre érkezett egy másik járőrpár, akiket a támadók rokonai, ismerősei közül hárman életveszélyesen megfenyegettek, és akadályoztak az előállítás meghiúsítása érdekében. Az egyik rendőrt bántalmazták is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.