Békéscsabai molesztálás: nem történt nemi erőszak

Az öt fiú továbbra is előzetes letartóztatásban marad, ketten közülük rendőrségi informatikusok.

MN
2017. 12. 19. 12:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A most elkészült orvos szakértői vélemény szerint még szűz az a 16 éves lány, akit augusztusban egy házibuliban öt fiú szexuálisan molesztált. Az első hírek szerint elkábították és megerőszakolták, most azonban kiderült, hogy a buliban sem drog, sem erőszak nem volt. Az öt fiú továbbra is előzetes letartóztatásban marad – írja a Hír TV.

A buli az iskolai szünet végén, augusztusban volt az egyik fiú nagyszüleinek békéscsabai házában. A társaság egyetlen lány tagja egy barátnőjét is magával vitte. A buliban készült képeken a lány magatehetetlenül, összehányva fekszik a szobában a szőnyegen. A fotókon az is látszik, hogy a fiúk fogdossák és molesztálják. Az első sajtóhírek arról szóltak, hogy bedrogozták és meg is erőszakolták a lányt, most azonban kiderült, hogy se drog, se erőszak nem volt.

Szilágyi Roland, az egyik fiú ügyvédje a Hír TV Riasztás stábjával közölte: valamennyi fiúnak a vallomása pici eltérésekkel, de a fő tényeket tekintve egybehangzik, és senki nem erőszakolta meg a lányt. „Igazság szerint voltak szexuális jellegű cselekmények a buliban. Voltak olyan szexuális jellegű cselekmények, amelyek nem oda tartozók, de szexuális erőszak nem” – szögezte le.

Hozzátette, hogy a szexuális erőszak definíciója tényszerűen nincs megadva. „Sajnálatosan egyébként a gyanúsításnak a szövege ahhoz, ami történt, azért javarészt passzol” – fogalmazott az ügyvéd.

Az öt fiút csoportosan elkövetett szexuális erőszakkal gyanúsítják. Közülük ketten a rendőrség informatikusaként dolgoztak. Továbbra is előzetes letartóztatásban maradnak, és ha a gyanúsítás tartalma nem változik, akár tizenöt év börtönt is kaphatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.