Daru dőlt a villamosmegállóra Budán

A 19-es és 41-es villamosok helyett pótlóbusz jár, a kimaradás a fonódó villamoshálózat Duna-parti szárnyát érinti.

Kuthi Áron
2017. 12. 12. 16:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eldőlt egy 70 tonnás, lánctalpas daru kedden késő délután a Budai Irgalmasrendi Kórház új szárnyának építkezési telkén, ahol az új épület alapozási, mélyépítési munkálatai folynak. A daru karja átszakította az építkezési területet a járdától elválasztó fémkerítést, és bezúzta a fonódó villamos megállójában az esőbeálló üvegét. A Vidra utcai megálló használhatatlanná vált. 

Személyi sérülés az MTI szerint nem történt. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták a Vidra utcát. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt írta: a 17-es villamos nem közlekedik a Széll Kálmán tér és a Bécsi út/Vörösvári út között baleset miatt. A 19-es és a 41-es villamos helyett pótlóbusz jár a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér között. A 17-es villamos helyett a Bécsi út/Vörösvári út és a Margit híd, budai hídfő között a 19-41-es pótlóbusszal, a Széll Kálmán tér és a Margit híd budai hídfője között pedig a 4-es és a 6-os villamossal utazhatnak. A pótlóbusz módosított útvonalon jár.

A Frankel Leó utcáról nem lehet az Árpád fejedelem útjára kihajtani, a Margit hídról Pest felől a megszokott két sáv helyett csak egy sávon lehet lehajtani Óbuda felé.

A Budai Irgalmasrendi Kórház új épülete a kormány által bejelentett Egészséges Budapest program részeként épül, a rend tulajdonában álló telek eddig parkolóként üzemelt, valamint itt volt az azóta elbontott földszintes patológiai épület. Az ötszintes új épület kivitelezését a Grabarics Kft. végzi. A cég honlapján a projektről található leírásban az szerepel, hogy „jelenleg a munkatérhatárolás kivitelezése zajlik, melyet az egyik legnevesebb mélyépítő cég, a Bauer Magyarország Speciális Mélyépítő Kft. végez. A mélyépítési munkák során számos nehézséggel és kihívással kell majd szembenézni, a kórház munkaterülettel érintkező szárnyán folyó munka zavartalan biztosításától kezdve a területen található, nagy szilárdságú kőzetek fúrási és bontási technológiájának meghatározásáig.”

Minden valószínűség szerint ebben a munkában vett részt a felborult daru is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.