Elfogtak egy férfit a szerepi mérgezés miatt

A debreceni lakos egy nagycserei tanyán állíthatta elő az italokat.

MN
2017. 12. 21. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hajdú-Bihar megyei nyomozók bűnügyi őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint Debrecen-Nagycserén állította elő azt a mérgező italt, amelytől többen kórházba kerültek – írja a Police.

A rendőrség felidézi: az Országos Mentőszolgálat csütörtök három óra körül értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot arról, hogy Szerepről három embert mérgezés gyanújával vittek kórházba. A gyanú szerint a 20 éves férfi, a 16 éves fiú és a 18 éves lány ugyanolyan mérgező italt fogyasztott, amelytől rosszul lettek. A mentőszolgálat munkatársai Szerepről és Debrecenből később további tizennyolc személyt szállítottak kórházba, akiknél szintén felmerült a gyanú, hogy az ismeretlen összetételű, mérgező folyadékból fogyasztottak.

A nyomozók az ügyben széleskörű adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, és számos helyszínen tartottak házkutatásokat, amelyek során több liter ismeretlen összetételű folyadékot, üvegeket és több millió forint készpénzt foglaltak le.

A rendőrök azonosítottak egy 47 éves debreceni lakost, aki a megalapozott gyanú szerint metilalkohol és más egyéb adalékanyagok, aromák hozzáadásával különböző szeszes italokat állított elő egy nagycserei tanyán. A gyanúsított az általa előállított hamis italokat eladta ismerőseinek, akik továbbértékesítették őket.

A nyomozók a férfit bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi toxikológus szakértő bevonásával – folytatnak nyomozást.

A Debreceni Egyetem közlése szerint a mérgező italt fogyasztó betegek közül többen hazamehettek a kórházból, a klinikán kezelt öt felnőtt közül kettő állapota súlyos, válságos. Három beteg tünetmentes, őket még megfigyelés alatt tartanák, de saját felelősségükre haza akarnak menni.

A gyermekklinikáról hat ápolt közül hármat szerdán este hazaengedtek. Három gyermeknél kontrollvizsgálatok folynak, ellátásuk, illetve hazamenetelük a vizsgálatok eredményétől függ.

A Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban kezelt betegek szerdán valamennyien hazamehettek.

A Blikk csütörtökön azt írta, szerepi lakosoktól úgy tudják, hogy házaló románok teríthették a gyilkos italt. A csempészett, zárjegy nélküli ital állítólag egy ismert gyomorkeserű volt, mérgező metilalkohollal keverve.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.