Előzetesben a férfi, akit az M5-ösön történt kivégzéssel gyanúsítanak

A német állampolgárságú férfi a gyanú szerint az ablakon át lőtte agyon bolgár ismerősét egy pihenőnél.

MTI
2017. 12. 22. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi elhatározta, hogy megöli bolgár állampolgárságú ismerősét, aki nem fizette vissza a korábban neki adott kölcsönöket. Miután megtudta, hogy a sértett Ausztriából Bulgáriába kíván utazni, magához vette az engedély nélkül tartott lőfegyverét, és a magyar határra hajtott, hogy ott megvárja a sértettet. Onnan gépkocsival követte a bolgár férfi autóját egészen az M5 autópálya csengelei pihenőjéig.

Itt a gyanúsított megvárta, amíg a sértett elalszik, majd bekopogott az ajtó üvegén. A sértett felébredt, meglátta a gyanúsítottat, és megpróbált a helyszínről elhajtani, erre a gyanúsított több lövést leadott rá. A lövések a bolgár férfi mellett ülő osztrák állampolgárt is elérték. A bolgár férfinak még annyi ereje volt, hogy a pihenőből az autópályára hajtott, azonban ott a leállósávban megállt, és meghalt. Az életveszélyes állapotban lévő utasa életét az időben elvégzett műtéti beavatkozás mentette meg.

A gyanúsított az ismerőse halála után visszatért Ausztriába, ahol másnap elfogták. A férfit csütörtökön adták ki a magyar hatóságoknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.