Hivatalos: a népligeti gyilkosság gyanúsítottját fogták el

A 29 éves, budapesti S. Krisztián beismerő vallomást tett.

MN
2017. 12. 22. 10:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség elfogta azt a férfit, akit a budapesti Népligetben tavaly októberben elkövetett gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak – jelentette be a főváros rendőrfőkapitánya pénteki sajtótájékoztatóján.

Bucsek Gábor közölte, a 29 éves, budapesti S. Krisztián lakos beismerő vallomást tett.

A rendőr vezérőrnagy felidézte: tavaly októberben egy járókelő holttestet talált a főváros X. kerületében, a Népliget bokros részén. A rendőrök megállapították, hogy a nőt megölték.

Az ügy felderítésére felállított nyomozócsoport mintegy 200 bűnjelet rögzített, és több mint 4000 embert hallgatott ki.

Végül a december 14-én – a Népligetben történt bűnügyhöz hasonló körülmények között – ugyancsak a főváros X. kerületében történt bűncselekmény vezetett nyomra, amelynek során egy férfi súlyosan bántalmazott egy 55 éves nőt.

Ahogy arról beszámoltunk, az illetőről néhány napja már közzétett egy videofelvételt a rendőrség, ezen az látszik, hogy egy fővárosi villamosmegállóban sétálgat zsebre dugott kézzel. Ekkor még azért keresték, mert a budapesti Szállás utcában életveszélyesen megsebesített egy nőt.

A kamerafelvételeknek köszönhetően sikerült azonosítani a támadót, és december 20-án elfogták. A férfi kihallgatása során mindkét bűncselekményt beismerte – mondta a főkapitány.

A Népligetben történt gyilkosság áldozata egy három gyermeket nevelő, 40 éves asszony volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.