Húszmillió forint és luxusautók a lebuktatott dílereknél

Hat házkutatás, többkilónyi drog és rengeteg pénz: budapesti drogterjesztő párost fogott el a rendőrség.

MN
2017. 12. 14. 7:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Autójából rángattak ki a nyomozók kedden Óbudán egy leányfalui férfit, K. Lajost, akiről feltételezték, hogy Budapest XI., IX. és III. kerületében is drogot terjeszt: bár a Police.hu szemérmes megfogalmazásában a rendőrök csak igazoltatták a férfit, videójukon jól látható, ahogy földre viszik és megbilincselik.

A gyanúsított zsebeiben és drága autójában 24 gramm „növényi törmeléket” – vélhetőleg marihuánát vagy biofüvet – és több mint 300 gramm más kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök, lakásának átkutatása során pedig további 400 gramm drog került elő.

Az elfogással egy időben nyomozók kapták el a leányfalui férfi fővárosi ismerősét, a 49 éves P. Lászlót is, akinél hat darab drogtabletta, egymillió forintnyi készpénz és valuta volt a tettenérés pillanatában.

Az akció során a nyomozók hat helyen tartottak házkutatást, a 49 éves fővárosi férfi lakásán pedig további 19 millió forintot, 650 ecstasytablettát és por alakú drogot találtak, de lefoglalták a férfi hat nagy értékű autóját is.

A két gyanúsított ellen kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás. Kihallgatták és őrizetbe vették őket, a BRFK pedig kéri előzetes letartóztatásuk elrendelését.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.