Lecsapott az adóhivatal: másfél tonnás fogás Ferihegyen

Hamis DVD-k, mobiltartozékok, dohánycsomagoló termékek voltak a Hongkongból feladott csomagban.

MTI
2017. 12. 22. 8:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a pénzügyőrök lefoglaltak egy Hongkongból érkező, 538 csomagból álló küldeményt, amelyben összesen 55 ezer dohánycsomagoló tasakot, valamint több mint 99 ezer belga adójegyet találtak. A csomagok címzettje egy magyarországi cég volt.

A dohánycsomagoló termékeken kívül a pénzügyőrök 41 csomagban ötezernél több hamis DVD-t és sok száz mobiltelefon-tartozékot is találtak, amelyekről a szakértő megállapította, hogy hamisak.

A NAV elrendelte a hamis DVD-k és a mobiltelefon-tartozékok megsemmisítését. A dohánycsomagoló tasakokat, a belga adójegyeket lefoglalta, és bélyeghamisítási bűntett, valamint iparjogvédelmi jogok megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tett – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.