Ma engedik ki a rácsok mögül Repülős Gizit

Ezúttal csak 71 napot töltött rácsok mögött a 91 éves nő.

MN
2017. 12. 21. 8:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal csak 71 napot töltött rácsok mögött, és ma ismét kiszabadul a Repülős Gizi néven ismertté vált K. Sándorné – írja a Magyar Idők.

A 91 éves nő legutóbb Tatabányán vetette be régi trükkjét, amikor is valahogy megpróbál bejutni idegenek otthonába, majd onnan megpróbál begyűjteni mindent, amit tud.

Repülős Gizit eddig több mint 20 alkalommal ítélte szabadságvesztésre a bíróság. Összesen 40 év börtönt kapott pályafutása alatt, amiből 17-et le is töltött.

Onnan kapta ragadványnevét, hogy az ötvenes évek elején, amikor még az ország nagyvárosaiba is közlekedtek repülőjáratok, reggel Budapesten felszállt egy gépre, néhány óra alatt Miskolcon, Debrecenben, Pécsett, Szegeden vagy Szombathelyen lopott, és az esti járattal visszatért a fővárosba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.