Metilalkohol-tartalmú italokat foglaltak le Hajdú-Bihar megyében

Húsz főt kezelnek kórházakban az alkoholtartalmú termékként forgalmazott mérgező italok miatt.

MTI
2017. 12. 20. 18:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mérgezést okozó metilalkohol-tartalmú italokat foglaltak le Hajdú-Bihar megyében – tudatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-vel. A Hajdú-Bihar megyei Szerep községből kedd estig húsz embert vittek kórházba mérgezés gyanújával.

A közlemény szerint a NAV pénzügyőrei közkedvelt röviditalos, például viszkisüvegekben tárolt, feltételezhetően metilalkohol-tartalmú alkoholos italokat foglaltak le. Az italokból húsz ember fogyasztott, őket mérgezéses tünetekkel kórházban ápolják – írták.

A mérgező italokat eredeti, a kereskedelmi forgalomból visszagyűjtött, illetve a szelektív hulladékgyűjtőkből származó üvegekbe töltötték, és a házilag színre fújt kupakokra Duty Free Shop feliratú papírcímkéket ragasztottak. A hazai gyomorkeserűs üvegből hiányzik az utántöltést gátló eszköz. Zárjegy egyik terméken sincs.

„Fontos, hogy csak megbízható forrásból beszerzett alkoholos italokat vásároljanak, és senki ne fogyasszon zárjegy nélküli üvegekből, különösen az olyan üvegekből ne, amelyekre az előbbi leírás illik” – áll a Leopold Róbert pénzügyőr őrnagy, vám- és jövedéki szóvivő által jegyzett közleményben.

A betegek többségét – köztük hat gyermeket – a debreceni klinikákra szállították. A Debreceni Egyetem tájékoztatása szerint két beteg állapota súlyos. Többen művesekezelést kaptak. A karcagi és a berettyóújfalui kórházba is vittek embereket. Kardos József Jász-Nagykun-Szolnok megyei vezető mentőtiszt az MTI-nek elmondta: három embert vittek a karcagi Kátai Gábor kórházba.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság az ügyben testi sértés miatt rendelt el nyomozást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.