Ne igyák meg! – Még 160 üveg mérgezett szesz lehet valakiknél

Ismert italmárkák üvegében, zárjegy nélküli, Duty Free Shop felirattal ellátott termékként árulják.

Kovacsik Ágnes
2017. 12. 22. 10:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltehetőleg még 160 üveg metilalkoholt tartalmazó, mérgező szeszes ital van ismeretlen személyeknél – közölte a rendőrség a honlapján azt követően, hogy csütörtökön elfogták azt a 47 éves, debreceni férfit, aki a gyanú szerint Debrecen-Nagycserén állította elő azt a mérgező italt, amelytől többen kórházba kerültek Szerepről.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy akik ismert italmárkák üvegében lévő, zárjegy nélküli, Duty Free Shop felirattal ellátott, mérgező szeszes italt vásároltak, semmiképp se igyanak belőle.

A gyanú szerint N. Sándor metilalkohol és adalék anyagok, aromák hozzáadásával különböző szeszes italokat állított elő egy nagycserei tanyán. A gyanúsított az általa előállított hamis, mérgező italokat eladta ismerőseinek, akik továbbértékesítették őket.

A hét elején Szerepről legalább húsz embert szállítottak kórházba. A Debreceni Egyetem közlése szerint többen hazamehettek közülük csütörtökön, a klinikán kezelt öt felnőtt közül kettő állapota súlyos, válságos. Három beteg tünetmentes, őket még megfigyelés alatt tartanák, de saját felelősségükre haza akarnak menni.

A mérgezett italból gyermekek is fogyasztottak, a klinikán kezelt hat ápolt közül hármat szerdán hazaengedtek. Három gyermeknél kontrollvizsgálatok folynak, ellátásuk, illetve hazamenetelük a vizsgálatok eredményétől függ.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi toxikológus szakértő bevonásával – folytat nyomozást N. Sándorral szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.