Népligeti gyilkosság: tettéről beszélt, és orvosi segítséget kért a gyanúsított

A férfi az emberölést azzal magyarázta, hogy fiatalkorában szexuálisan bántalmazták.

MN
2017. 12. 23. 8:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beismerte tettét a férfi, akit a budapesti Népligetben tavaly októberben elkövetett gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak. S. Krisztián arról is beszélt, miért követte el tettét – írja a Blikk.

A férfi ügyvédje a lapnak elmondta: védence orvosi segítséget kért a hatóságoktól, a férfi elmondása szerint ugyanis fiatalkorában szexuálisan bántalmazták, szüleivel sem alakított ki jó kapcsolatot, emiatt pedig nem tanulta meg, hogyan is kezelhetné dühkitöréseit, agresszióját. Az ügyvéd hozzátette: védence nagyon sajnálja tettét, és szeretne bocsánatot kérni az áldozat hozzátartozóitól és az emberektől is. Emellett reméli, hogy a büntetését követően sikerül majd beilleszkedni a társadalomba.

A hajléktalan férfi már biztosan a rácsok mögött tölti az ünnepeket, harminc nap múlva meghosszabbíthatják előzetesét – teszi hozzá a lap.

Ismeretes, tavaly októberben egy járókelő holttestet talált a főváros X. kerületében, a Népliget bokros részén. A rendőrök megállapították, hogy a nőt megölték. Az ügy felderítésére felállított nyomozócsoport mintegy kétszáz bűnjelet rögzített, és több mint négyezer embert hallgatott ki. 

Végül a 2017. december 14-én – a Népligetben történt bűnügyhöz hasonló körülmények között – ugyancsak a főváros X. kerületében történt bűncselekmény vezetett nyomra, amelynek során egy férfi súlyosan bántalmazott egy ötvenöt éves nőt. Az illetőről néhány napja már közzétett egy videofelvételt a rendőrség, ezen az látszik, hogy egy fővárosi villamosmegállóban sétálgat zsebre dugott kézzel. A kamerafelvételeknek köszönhetően sikerült azonosítani a támadót, és december 20-án elfogták.

A Népligetben történt gyilkosság áldozata egy három gyermeket nevelő, negyvenéves asszony volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.