Nyolc teher- és tizenhét személyautó karambolozott Fülöpszállásnál

Négyen megsérültek, egy ember súlyosan.

MN
2017. 12. 22. 9:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc teherautó és tizenhét személygépkocsi érintett az 52-es úton, Fülöpszállás előtt történt tömeges ütközésben – közölte honlapján a katasztrófavédelem.

Az első információk szerint négyen megsérültek az ütközések során, egy ember súlyosabban, hárman pedig könnyebben, a mentők két embert vittek kórházba a helyszínről.

A baleset egy jeges útszakaszon történt, a közlekedést a térségben sűrű köd is nehezítette. A rendőrség tájékoztatása szerint a környéken olyan rosszak voltak az út- és látási viszonyok, hogy már reggel hét óra körül is volt több baleset az 52-es számú főút 44-es kilométerszelvényében, Solt közelében, illetve a fülöpszállási vasúti átjáróban, ahol egy betegszállító jármű és egy vonat ütközött össze. A vonatbaleset miatt feltorlódtak az autók, és a kocsisorba rohant bele több jármű – közölte Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője a Baonnal. A Bács-Kiskun megyei portál helyszíni tudósítója szerint a tömegkarambol a vasúti átjárótól nagyjából 400 méterre történt. A balesetben egy jármű egy fekete Nissan hátuljába csapódott, amelyben egy másfél és egy három év körüli gyermek utazott az édesanyjukkal. A kislány megsérült, a fején egy duzzanat látszódott, a mentők kórházba szállították.

A műszaki mentést a kecskeméti és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók végezték, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával.

Nem sokkal délután két óra után újra járható az 52-es főút Bács-Kiskun megyében Kisizsák és Solt között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.