Robbanás miatt ürítették ki a székesfehérvári polgármesteri hivatalt

A tűzoltók átvizsgálják az érintett épületrészeket.

MN
2017. 12. 01. 8:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisebb erejű robbanás történt, és füst keletkezett Székesfehérváron, a polgármesteri hivatal épületének pincéjében – írta honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője később az MTI-vel közölte: az elsődleges adatok szerint a polgármesteri hivatal két épületét elválasztó utcában futó föld alatti vezetékben keletkezett elektromos robbanás és kisebb tűz péntek délelőtt, a légnyomás és a füst a csővezetéken keresztül jutott el a városháza pincéjébe.

Szabó-Bisztricz Anett hozzátette: a kiérkező tűzoltók a hivatal mindkét épületének alagsorát átvizsgálták, és átszellőztették a füsttel telítődött helyiségeket. A robbanás okait tűzvizsgálati eljárásban keresik.

A szóvivő megerősítette, hogy a robbanásban senki sem sérült meg, és a hivatalban tartózkodó 280 ember még a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta az épületet.

Az MTI helyszíni információi szerint a robbanás idején zajlott a városházán a helyi önkormányzat képviselő-testületi ülése, melyet félbeszakítottak, és a szomszédos Hiemer-házban folytatnak.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.