Soroksári gyilkosság: újabb tanú jelentkezett a rendőrségen

A bejelentő egyik ismerőse egy koszos furgont látott, amelynek a rendszámát is feljegyezte.

MN
2017. 12. 20. 10:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy éve megoldatlan ügy a soroksári gyilkosság, és a nyomozó hatóság ingyen hívható, anonimitást garantáló Telefontanú vonalán sem sorjáznak a jelentkezők: a négy esztendő alatt negyvennél kevesebben próbáltak információval segíteni.

A rendőrség a múlt héten a honlapján arra hívta fel a figyelmet, hogy újabb szemtanúk jelentkezését várja, és az ötmillió forintos nyomravezetői díjat továbbra is fenntartja. Kamerafelvételeket is közzétett azokról, akikkel beszélni szeretne az ügyben.

A Bors most azt írja, egy telefontanút épp a legújabb rendőrségi közlemény késztetett hívásra. A névtelenséget kérő tanú a lapnak elmondta: egy ismerőse a gyilkosság estéjén látott egy fehér színű, koszos furgont. A járműben három személy utazott, ismerőse úgy írta le őket: „három suttyó”.

„A környéken fatolvajként emlegetik őket, az ismerősöm a furgon rendszámát is feljegyezte. Könnyen lehet, hogy keresztezték Krisztina útját, kötözőzsineg is biztosan volt náluk. Nem tudom, hogy ez mennyire értékes információ, ezt a nyomozóknak kell eldönteniük, de úgy éreztem, mindenképp értesítenem kell őket. Az ismerősöm nem mert telefonálni, így én hívtam fel a Telefontanú vonalat” – magyarázta. Úgy vélte, az általa leírt személyek tevőlegessége egy DNS-vizsgálattal könnyen ellenőrizhető.

A gyilkosság 2013. szeptember 25-én 20 és 21 óra között történt, a nőt kocogás közben, a Szigetdűlő középső útja melletti erdős területen ölték meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.