Szén-monoxid-mérgezés miatt került kórházba két idős ember Vácon

Már eszméletlen állapotban voltak, amikor a tűzoltók kiértek.

MN
2017. 12. 30. 16:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit Vácon, a Szélső sorra. Két eszméletlen embert hoztak ki egy házból – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az egység a korábbi szellőztetés után is ki tudta mutatnia a mérgező gáz jelenlétét, ezért megtiltotta a fűtőberendezés használatát.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel közölte: amikor a tűzoltók kiértek, a két idős ember, akik súlyos szén-monoxid-mérgezést szenvedtek, már eszméletlen állapotban voltak. Kivitték őket a házból, és átadták a mentőknek, akik intézkedtek a kórházba szállításukról. Csámpai Attila hozzátette, hogy a házban nem volt szén-monoxid-riasztó készülék.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.