Szerepi mérgezés: ketten életveszélyes állapotban vannak

Eddig húsz ember került kórházba ismeretlen ital fogyasztása miatt.

MN
2017. 12. 20. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ketten továbbra is életveszélyes állapotban vannak a szerepi mérgezettek közül – tudta meg az MTI az Országos Mentőszolgálat észak-alföldi regionális igazgatójától.

Korcsmáros Ferenc elmondta, hogy kedd estére elérte a húszat azoknak a száma, akiket kórházba vittek ismeretlen eredetű, gyaníthatóan mérgező alkohol fogyasztása miatt. Három embert hazaengedtek a berettyóújfalui kórházból, mivel a vérvizsgálat nem igazolta a gyanút.

A Police.hu oldalon megjelent tájékoztatás szerint az Országos Mentőszolgálat kedden három óra körül értesítette a rendőrséget arról, hogy Szerepről három személyt mérgezés gyanújával kórházba vittek. A gyanú szerint a 20 éves férfi, 16 éves fiú és 18 éves lány ugyanazt a mérgező italt fogyasztotta, amelytől rosszul lett. Később, még aznap újabb személyek kerültek kórházba.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság igazságügyi toxikológus szakértő bevonásával büntetőeljárást indított.

A rendőrség arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy bizonytalan helyről származó, ismeretlen eredetű, a szükséges engedélyekkel nem rendelkező üzletből vagy személytől vásárolt folyadékot, szeszes italt ne fogyasszon, csak olyat, amilyet hivatalos forrásból szerzett be.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.