Vádat emeltek a hajléktalanokat meggyilkoló fiatal ellen

A 15 éves fiú egy éjszaka alatt két embert gyilkolt meg.

MN
2017. 12. 19. 9:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különös kegyetlenséggel több ember, illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés és kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség egy 15 éves fiúval szemben, aki egy éjszaka alatt megölt két hajléktalant Tatabányán – közölte az ügyészség.

Felidézték, hogy a fiatal 2017. április 29-én a barátaival egy parkban töltötte az estét, majd április 30-án éjszaka hazaindult. Az elkövető útközben elhaladt a buszmegálló épülete előtt, és észrevette, hogy a várórészben alszik az a hajléktalan férfi, akivel korábban egy alkalmi munka kapcsán konfliktusba keveredett. Felkeltette a férfit, hogy beszéljen vele, de a sértett elküldte, amin a fiú felháborodott, ezért ököllel, nagy erővel megütötte a fejét, majd a földre esett férfit ököllel tovább ütötte, és többször megrúgta. A vádlott a magatehetetlen sértettől elvette a táskáját és a mobiltelefonját, majd a táskát útközben elrejtette, míg a telefont megtartotta.

A gyilkosság elkövetése után a fiú a lakásukhoz tartozó lépcsőházban ült le, mert nem mert bemenni a lakásba. Onnan éjjel két óra után az egyik presszó melletti füves területre indult, ahol meglátta, hogy a presszó kerthelyiségében lévő padon alszik egy hajléktalan férfi. Felkeltette, és közölte vele, hogy magánterületen tartózkodik, valamint felszólította, hogy menjen el. Az álmából ébredő sértett szitkozódott, erre a fiatal kiráncigálta a padok közül. Többször ököllel, nagy erővel ütötte a fejét és a testét, majd a földre eső férfit ököllel tovább bántalmazta és többször megrúgta. A vádlott a magatehetetlen sértettről lehúzta a cipőjét, azt a lépcsőházukban felvette, majd a lakásukba ment, ahol evett, tévét nézett, majd lefeküdt aludni.

A két hajléktalan férfi a helyszínen életét vesztette, haláluk átlagot meghaladó szenvedések után következett be – közölte az ügyészség.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint az egyik holttestet a Győri úton, egy, a város központjában található építményben találták meg, a másik áldozatot a Reguly Antal téren, egy tömbházak közötti füves területen, az előző esettől ötszáz méterre. A rendőrök még aznap délután előállították a fiatalt, elszámoltatták, majd később emberöléssel gyanúsították meg. Kihallgatásán a fiú részletes beismerő vallomást tett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.