Vádat emeltek egy cukorbeteg fiú halála miatt az anyja ellen

Az ügyészség szerint az anya elmulasztott orvost hívni gyermekéhez.

MTI
2017. 12. 12. 14:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek egy székesfehérvári nő ellen, aki tizenegy éves cukorbeteg fia gondozását elhanyagolta, ami a gyermek halálához vezetett.

Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta vádiratában a Fejér Megyei Főügyészség.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint a fiú január 4-én az iskolából hazaérve rosszul lett, és állapota később sem javult. A vádlott tisztában volt gyermeke alapbetegségével, a tünetek lehetséges következményeivel, azzal, hogy az anyagcsere felborulása kómához és halálhoz vezethet, mégsem kért orvosi segítséget.

A vádirat szerint időben érkező szakszerű és célirányos orvosi kezeléssel nagy valószínűséggel megmenthették volna a gyerek életét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.