Bántalmazás, hűtlenség, pedofília: a pásztói babagyilkos asszony sötét előélete

A helyiek elmondása szerint H. Mónika nem volt éppen példás édesanya. Családi dráma a gyilkosság mögött.

Molnár Richárd
2018. 01. 10. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem két és fél kilométert tett meg otthonától a 34 éves H. Mónika a Nógrád megyei Pásztó déli szélén lévő, sáros, aszfalt nélküli, szeméthalmok által határolt kis utcáig, hogy azután újszülött gyermeke levágott fejét egyszerűen a szemét közé dobja. Egyelőre csak ennyit tudni biztosan az évkezdet legmegrázóbb gyilkosságáról, amelynek gyanúsítottja egy háromgyermekes anya, aki sikeresen titkolta el élettársa elől negyedik terhességét. A rendőrség szerdai közleménye szerint a jelenlegi adatok, valamint az igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a nő a napokban szülte meg gyermekét, akit ezt követően megölt. A Bors információi szerint a csecsemő fejére egy kutya bukkant rá hétfő este, amelyet hazavitt rémült gazdájának, aki ezután értesítette a rendőröket.

A szörnyű történet gyökereit először H. Mónika és élettársa, M. János családi házánál próbáltuk felkutatni, ahová a pár a szomszédok elmondása szerint nemrégen költözött be három gyerekkel. A ház rendezettnek tűnt, az udvaron egy középkategóriás autó, egy játék babakocsi és a család kis termetű harci kutyája fogadott minket. A szomszédok szerint a pár nem küzdött megélhetési nehézségekkel, a gyerekeket rendesen járatták iskolába, óvodába. A férfi Budapestre járt dolgozni egy építkezésre, a nő pedig több mint egy éve volt gyesen harmadik gyermeke születése óta. Mónika a városi piac közelében lévő, finoman szólva is alsó kategóriás kocsmában volt pultos. Munkatársa nem akart szóba állni velünk, de a vendégek között kérdezősködve, majd onnan más forrásokhoz eljutva kiderült: hiába tűnt békésnek és idillinek a család élete Mónika Facebook-oldalán, a háttérben sötét titkok rejtőztek. A nő előző élettársa – akitől legidősebb fia született – a szóbeszéd szerint alkoholista volt, továbbá szexuálisan vonzódott a saját neméhez és a kiskorúakhoz is. Mónika ezért lényegében elmenekült ebből a kapcsolatból, János és családja pedig befogadta őt és gyermekét.

A nő viselkedése miatt azonban megromlott a kapcsolat a pár és a férfi családja között, ezért elköltöztek tőlük. Rossz nyelvek szerint Mónika többször volt hűtlen, illetve hirtelen haragúsága miatt néha bántotta is a gyerekeket. János – aki lelkileg teljesen összeomlott a történtek miatt – ráadásul bizton állította, hogy a meggyilkolt gyermek nem az övé. Sőt, egy helyi nő szerint már a legfiatalabb, most egyéves gyerek sem Jánosé volt, ráadásul ezt a terhességet is eltitkolta élettársa elől. Csak a hatodik hónapban mondta el párjának, hogy várandós, éppen akkor, amikor a férfi bejelentette, hogy elhagyja.

Dömsödi Gábor, Pásztó polgármestere lapunknak elmondta, az önkormányzat szociális osztálya szerint a családdal, a gyermekek nevelésével a rendelkezésükre álló információk szerint korábban nem voltak problémák.

Felkerestük azt a Pásztó szélén lévő területet is, ahol a baba fejét megtalálták. Itt főleg a helyi szegények, többségükben romák élnek. Nem tudni, mi lehetett az anya célja azzal, hogy itt rejtette el a gyermek fejét. A helyiek feltételezése szerint valószínűleg az itt élőkre akarta terelni a gyanút. A baba testét továbbra is keresik a rendőrök, a szomszédok szerint kedden kutyákkal keresték a tetemet a család házánál és környékén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.