Hamis receptekkel váltottak ki gyógyszereket Nógrád megyében

A 72 éves orvos által felírt gyógyszerek mellett pszichoaktív anyagokat is árusítottak a gyanúsítottak.

MTI
2018. 01. 30. 14:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamisított receptekkel árusítottak gyógyszert és pszichoaktív anyagokat Nógrád megyében; az ügyben öt embert, köztük egy orvost is elfogtak a szécsényi rendőrök – közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Nágel Tamás elmondta: a 23 éves L. István és a 28 éves K. Zsanett több ember megszerzett adatait és társadalombiztosítási számát juttatta el egy orvoshoz, a 72 éves S. Rezsőhöz. Az orvos ezek alapján több receptet állított ki, és összesen kilenc esetben az adatoknak megfelelő embereket a rendelésen megjelentként tüntette fel a nyilvántartásban.

A nyomozás adatai szerint a férfi, valamint két társa, az 59 éves B. János és a 30 éves G. Csaba a receptre kiváltott bódító hatású gyógyszerek mellett új pszichoaktív anyagokat is árusított a múlt év nyarától.

A referens közölte: a szécsényi rendőrök az öt embert a napokban elfogták, a négy férfit őrizetbe vették és indítványozzák az előzetes letartóztatásukat.

A szabadlábon védekező nő ellen közokirat-hamisítás, a 72 éves orvos ellen közfeladati helyzettel visszaélés és többrendbeli közokirat-hamisítás, a három férfi ügyében pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indítottak büntetőeljárást, a 23 éves L. Istvánnak emellett közokirat-hamisításért is felelnie kell.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.