Kórházi ápoló volt a salgótarjáni gázolás áldozata

A 22 éves ámokfutó méterekkel a munkahelye előtt ütötte el a nőt.

MN
2018. 01. 02. 10:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint korábban megírtuk, december 23-án halálos gázolás történt a salgótarjáni kórház előtt. Mint kiderült, az áldozat a kórház ápolónője volt. A 22 éves ámokfutó méterekkel a munkahelye előtt ütötte el a nőt, aki a családtagjaival tartózkodott a járdán, akiknek még sikerült időben elugrani a jármű elől. Az éjszakai műszak előtt még meg akarta látogatni a kórházban fekvő apósát, ezért korábban érkezett. Az áldozat köztiszteletben állt, sokan ismerték, mivel évtizedek óta a kórház dolgozója volt: „a legönzetlenebb ember volt, akit csak ismertem, még egy hosszú műszak után is volt egy jó szava mindenkihez, és képes volt mosolyogni” – nyilatkozta a Borsnak a nő egyik ismerőse.

A sofőr kiugorva a kocsiból elmenekült, cserbenhagyta a haldoklót. Két órával az eset után már elkapták a rendőrök a férfit, akit kórházba szállítottak. A lap szerint „külön sokkot okozott a kórház személyzetének, amikor kiderült, hogy nekik kellett megvizsgálniuk a férfit”. Mint kiderült, a gázoló nem is a saját járművét vezette, hanem egy babaváró bulin volt, ahol az autó tulajdonosa tudta nélkül hajtott el, így a rendőrség jármű önkényes elvétele és segítségnyújtás elmulasztása, de egyéb bűncselekmények miatt is eljárást indított ellene.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.