Meghalt egy magyar turista, többen kórházba kerültek Thaiföldön

Vacsora után lettek rosszul az egyik szállodában. Ételmérgezés állhat a háttérben.

MN
2018. 01. 23. 5:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos ételmérgezésbe halhatott bele egy magyar turista, miután elfogyasztotta svédasztalos vacsoráját a thaiföldi üdülőparadicsom, Pattaja egyik luxusszállójában – írja a Bors.

A lappal a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőosztálya közölte: az elhunyt négy barátjával nyaralt Thaiföldön. Svédasztalos vacsorán vettek részt a hotelben, amely után mindannyian nagyon rosszul lettek. Egyikük többszöri újraélesztés után, röviddel a kórházba szállítást követően elhunyt. A halál oka fel­tehetően ételmérgezés vagy ételallergia miatt bekövetkezett szívleállás.

A baráti társaság tagjai a rosszullét után azonnal szóltak a thaiföldi nagykövetségnek, tőlük kértek segítséget, így az ő közbenjárásukra kórházba vitték őket.

A magyar csoport tagjait egy bangkoki nemzetközi kórházba szállították, ahol megvizsgálták, ellátták őket a szükséges kezeléssel, már elhagyták az intézményt. A kórház tájékoztatása alapján valamennyien ételmérgezést kaptak – tette hozzá a külügyminisztérium. Bár a hivatal felvette a kapcsolatot az elhunyt édesanyjával, a boncolási jegyzőkönyv elkészültéig és a szakvélemény kiállításáig a holttest Bangkokban marad.

A Bors azt írja, kiderült, hogy nemcsak a tragikus esetet elszenvedő utazó és barátai, hanem ezután több magyar is megbetegedett, és a követség azóta figyeli a szállodát. 

A nagykövetség információi szerint egy szervezett utazás keretében több magyar is tartózkodik a szállodában, és sokan közülük szintén megbetegedtek a péntek esti vacsora után. Ezért nyomatékosan felhívták a szálloda figyelmét arra, hogy haladéktalanul tájékoztassák a nagykövetséget, amennyiben a megbetegedett magyar turisták állapota rosszabbodna – szögezték le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.