Milliókat lopott barátnője családjától egy férfi Hévízen

Sőt, a barátnő is segített neki ebben.

MTI
2018. 01. 08. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pirger Csaba közölte: tavaly márciusban a férfi a barátnője segítségével, az otthon hagyott kulccsal nyitotta ki a neki az üzletében addig munkát biztosító károsult széfjét, amikor az a feleségével külföldön volt. A trezor tulajdonosa csak két hónappal később fedezte fel, hogy hiányzik kétmillió forint és ezer euró.

A rendőrségi feljelentést követően a család eltiltotta a férfit a háztól és a lánytól is. Ezzel együtt másikra cserélték a széfet és az azt tartalmazó szekrény zárját, amihez egy mozgásérzékelőt is szereltettek.

Egy hónappal később, amikor ismét külföldre utazott a házaspár, a lány segítségével a férfi – aki a barátnőjét is el akarta szöktetni – újból bejutott a házba, ahonnan az egész széfet magával vitte, benne 4,5 millió forintot és közel 11 ezer eurót, arany ékszereket és nyeremény-betétkönyveket. A férfi a hévízi romkertben rejtette el a zsákmányt, majd segítségül hívta egy ismerősét Keszthelyről, hogy együtt szerezzék meg az értékeket a páncélszekrényből.

A Keszthelyi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett lopások miatt emelt vádat a férfi ellen, társának pedig, akit a széf felfeszítéséhez hívott, bűnpártolás miatt kell felelnie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.