Módszeresen halálra verte zárkatársát egy fiatalkorú elítélt

A 17 éves vádlott többször is eszmétlenre verte, majd fellocsolta az áldozatot – csak azért, hogy folytassa a verést.

MN
2018. 01. 31. 13:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halált okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy 17 éves fiatal ellen, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szerint holtáig kínozta hasonló korú zárkatársát a fiatalkorúak szirmabesenyői börtönében.

A közlemény szerint a bűnügy tavaly történt. A vádlott 2017 februárjában előzetes letartóztatásban volt a börtönben, ahol egy zárkában helyezték el a szintén előzetesben lévő, nála gyengébb testalkatú fiúval, akikre „azonnal rászállt”, verekedést kezdeményezett vele, írja az MTI.

Két zárkaellenőrzés között a vádlott a sértettet többször ököllel fejen ütötte, majd miután földre került, többször bele is rúgott a fejébe. A fiú többször elvesztette eszméletét, de zárkatársa mindig fellocsolta vízzel, majd folytatta a verését.

Az áldozat a veréstől kómába esett, két hónap múlva pedig meghalt – a vádlottat letöltendő börtönbüntetésre ítélhetik. Kérdés, hogy az ügyeletben dolgozó börtönőr vagy börtönőrök mikor vették észre, hogy erőszak történt, és miért nem hallották a verekedés zárkából kiszűrődő zajait; a vádhatóság bejelentéséből az sem derül ki, hogy indult-e akár belső eljárás az őrök munkájával kapcsolatban. Az ügyben levélben kerestük meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészséget és a BVOP sajtóosztályát is, ha érkezik válasz, frissítjük cikkünket. 

Szirmabesenyőn nem ez az első botrányos bűncselekmény: 2016 márciusában elsőrendű vádlottként nyolc év börtönt kapott az a helyi fiatalkorú rab, aki bűntársaival többször is megerőszakolta és megverte, szórakozásból terrorizálta a gyengébb fogvatartottakat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.