Népligeti gyilkosság: a gyanúsított borozgatás után végzett áldozatával

A 29 éves férfi egy buszmegállóban szólította meg a 40 éves, háromgyerekes családanyát.

MN
2018. 01. 02. 7:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb részletek derültek ki a népligeti gyilkosságról. A Blikk szerint a karácsony előtt elfogott 29 éves férfi egy buszmegállóban szólította meg a 40 éves háromgyerekes, átmeneti szállón élő családanyát még tavaly októberben.

A lap arról számol be, hogy a nő nem utasította el a közeledést. Sétáltak, beszélgettek, majd úgy határoztak, hogy vesznek egy üveg bort, amit el is fogyasztottak. Később a Népliget felé vették az irányt, ahol összevesztek, és a vitában a férfi egy éles tárggyal többször is fejen ütötte a nőt, aki belehalt a helyszínen a sérüléseibe. Félig lemeztelenített holttestére másnap bukkant rá egy járókelő a liget egy bokros területén.

A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a gyilkos felkutatását, amit az is jelez, hogy ötmillió forintot is felajánlottak a nyomravezetőnek. Mintegy kétszáz bűnjel rögzítése és több mint négyezer ember kihallgatása után december 19-én a rendőrség egy videót tett közzé, melyen egy villamosmegállóban céltalanul kószáló férfi látható.

A képeken látható férfit akkor még egy másik eset miatt keresték, mivel december 14-én – a Népligetben történt bűnügyhöz hasonló körülmények között – ugyancsak a főváros X. kerületében életveszélyesen megsebesített egy 55 éves nőt. Két napon belül el is fogták a tettest. Kihallgatása közben vallotta be, hogy ő a felelős a népligeti gyilkosság ügyében is.

Dr. Willi Ildikó, a férfi ügyvédje akkor úgy fogalmazott a védencéről: „Nagyon sajnálja a tettét, szeretne bocsánatot kérni az áldozat hozzátartozóitól és az emberektől is. Reméli, a büntetését követően sikerül majd beilleszkedni a társadalomba. Védencem orvosi segítséget kért a hatóságoktól. Krisztián elmondása szerint ugyanis fiatalkorában szexuálisan bántalmazták, szüleivel sem alakított ki jó kapcsolatot, ennek köszönhetően nem tanulta meg, hogyan is kezelhetné dühkitöréseit, agresszióját.”

A férfinak állítólag van egy barátnője, aki még nem döntötte el, elhagyja-e a történtek miatt párját, aki életfogytig tartó börtönbüntetésre is számíthat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.