Nyolcvanezerbe került a facebookos rontáslevétel

A magukat jósnőnek kiadó bűnözők állítólag komoly átoktól szabadították meg a sértettet, amiért egyre több pénzt követeltek.

MN
2018. 01. 23. 16:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önbíráskodással vádolt meg két büntetett előéletű nógrádi férfit a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség. A vádirat szerint a vádlottak 2016 szeptemberében jósnőként hirdették magukat a Facebookon, így kerültek kapcsolatba a későbbi áldozattal.

A sértettet azzal hitegették, hogy a jövendőmondás mellett átok hatástalanításával is foglalkoznak, és állították, hogy a férfin és családján rontás ül – amelyet potom 45ezer forintért hajlandók lennének semlegesíteni.

A két csaló később bejelentette, hogy a közösségi oldalon keresztül megtörtént a tisztító rítus, és követelték a szolgáltatás, illetve a felhasznált eszközök ellenértékét. Mivel a sértett nem akart fizetni, bizonyos ügyvédi költségeket is hozzácsaptak a számlához, és végül már 80 ezer forintot kértek – közben azzal fenyegették a megrémített ügyfelet, hogy

visszahelyezik az átkot rá és családjára, végül a ravatalra fog kerülni.

A károsult megijedt és fizetett, az összeget pedig többé nem látta.

Az ügyészség az okozott kár miatt pénzbüntetés kiszabását kéri a „jósnőkre”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.