Rendőri erőszak: nyomoznak a megvert kamaszok ügyében

Megvertek, meztelenre vetkőztettek két fiút a kecskeméti kapitányságon – állítják a szülők. Az ügyben nyomoznak, de nincs gyanúsított.

MN
2018. 01. 09. 9:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kegyetlenül megaláztak két 16 éves kecskeméti kamaszt tavaly nyáron a helyi rendőrkapitányságon, a fiúk egyike félelmében maga alá ürített – közli a Kiskunhír, az áldozatok hozzátartozóira hivatkozva.

Mint írják, egy apa kereste meg a történettel a helyi lapcsoport, a MegyeHír szerkesztőségét. Elmondása szerint az eset 2017 augusztusában történt: a két gimnazista hazafelé tartott egy éjszakai házibuliról, mikor két járőr igazoltatni akarta őket.

Az apa szerint a fiatalok megijedtek, mivel a buliban megittak egy sört, és úgy gondolták, hogy ezért felelősségre vonhatók – a pánikhelyzetben pedig egyikük a legrosszabb megoldást választotta, futásnak eredt.

A fiú később mégis megállt, bevárta az őt kergető járőrt. Ekkor kapta az első pofont – mesélte a hozzátartozó; a két kamaszt ezután előállították a helyi kapitányságra, ahol a szülő elmondása szerint már csak úgy záporoztak rájuk a pofonok és a megalázó megjegyzések.

A félelemkeltés megtette hatását: az egyik fiatalkorú annyira megijedt, hogy maga alá ürített, a rendőrök innentől pedig kis szarosnak nevezték, míg társát túlsúlya miatt dagadt disznóként emlegették.

Sőt, arra is kényszerítették őket, hogy vetkőzzenek meztelenre – írja a Kiskunhír.

A portál szerint a szülők az ügy miatt feljelentést tettek a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) a történtek miatt. A Magyar Nemzet elsőként az illetékesnél, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságnál érdeklődött a rendőri erőszakkal kapcsolatban, sajtóosztályuk azonban beszédes módon nem válaszolt kérdéseinkre – ehelyett a főügyészséghez irányítottak minket.

A KNYF aztán megerősítette, szegedi regionális osztályuk tavaly augusztus 18-án tényleg nyomozást indított hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt, az eljárást pedig idén február 18-án zárják le.

A főügyészség ugyanakkor nem gyanúsít senkit a történtekkel összefüggésben – arra pedig egyik megkérdezett hatóság sem válaszolt, hogy a két érintett rendőr milyen rendfokozatban szolgál, és hogy a nyomozás idejére felfüggesztették-e munkavégzésüket.

Nem ez az első botrányos eset, ami a kecskeméti rendőrök munkája kapcsán felszínre került: 2015-ben a Blikk hozta nyilvánosságra azt a viccesnek szánt fotót, amelyen egy helyi törzsőrmester egy lekötözött drogos fiatal mellett pózol. Az ügyben a lap szerint szintén vizsgálat indult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.