Saját mankójával vertek félholtra egy pécsi mozgássérültet

A támadó fejbe rúgta, mankóval verte a 60 éves férfit, a sértett élettársa hiába is próbált közbelépni.

MN
2018. 01. 31. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alávaló bűnügyben emelt vádat a napokban a pécsi nyomozó ügyészség: adataik szerint a vádlott egy pécsi férfi, aki egy tavaly szeptemberi estén, lakása előtt rárontott egy arra sétáló mozgássérültre és annak párjára.

A vádlott az ügyészség szerint hátulról támadt: rákiabált a férfira és feleségére, majd kirúgta a mozgáskorlátozott sértett kezéből a mankót, aki emiatt a földre zuhant.

A támadó ezután rugdosni kezdte földön fekvő áldozatát, többször fejbe is rúgta a magatehetetlen férfit, sőt, a mankóval is verte.

Az áldozat élettársa is hiába kérlelte az őrjöngő vádlottat, az őt is arcon ütötte és fellökte, aztán folytatta a rokkant sértett ütlegelését. Végül, mint aki jól végezte dolgát, elsétált a helyszínről.

A mozgássérült férfi orrcsontja és több más csontja is eltört a bántalmazás során, partnere csak kisebb sérüléseket szenvedett.

A később elfogott férfit most védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértéssel és könnyű testi sértéssel is vádolják –  előbbiért magában is öt év börtönre ítélhető, ha az ügyben eljáró bíróság szükségesnek látja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.